Analysis of sustainability in beef production in the state of Goiás.

Authors

  • Christianne Pimenta Programa de Pós-Graduação em Desenvolvimento e Planejamento Territorial​ (PUC-GO).
  • Antônio Pasqualetto Programa de Pós-Graduação em Desenvolvimento e Planejamento Territorial (PUC-GO).

DOI:

https://doi.org/10.26767/coloquio.v21i3,%20jul./set..3529

Abstract

In the state of Goiás, the beef production chain faces the challenge of incorporating sustainable practices that meet Environmental, Social, and Governance (ESG) criteria, aligned with the United Nations' Sustainable Development Goals (SDGs). This analysis emphasizes the urgency of adopting a production model that ensures economic efficiency and food security while promoting environmental conservation and social equity. The research applies a literature review and organizational data analysis to map existing sustainable practices and identify areas for improvement. The results are expected to contribute to the advancement of sustainable development in the beef production chain, fostering the integration of sustainable practices that can lead to a more harmonious balance between agricultural production and the preservation of natural resources, benefiting the local economy, community, and environment.

Author Biographies

Christianne Pimenta, Programa de Pós-Graduação em Desenvolvimento e Planejamento Territorial​ (PUC-GO).

Mestrado no Programa de Pós-Graduação em Desenvolvimento e Planejamento Territorial, da Universidade Católica de Goiás (PUC-GO).

Antônio Pasqualetto, Programa de Pós-Graduação em Desenvolvimento e Planejamento Territorial (PUC-GO).

Doutorado em Fitotecnia (UFV). Professor do Programa de Pós-Graduação em Desenvolvimento e Planejamento Territorial (PUC-GO).

References

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Published

2024-09-25

Issue

Section

Artigos